Süt İşleme tesislerine yönelik olarak Bordo Beyaz Bayrak Güvenilir Gıda Üretimi Ödülü bilgilendirme toplantısı 15 Mayıs 2017 tarihinde, İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.
Gıda ve Yem Şube Müdürü Cemal ÇETİNKAYA, konuşmasına toplantıya katılan işletme yetkililerine teşekkür ederek başladı. ÇETİNKAYA; 5996 sayılı Kanun çerçevesinde denetim ve kontrol hizmetlerinin İl Müdürlüğü tarafından verildiğini belirterek; "İl Müdürlüğü olarak denetim ve kontrol hizmetlerine farklı bir anlayış getirerek Süt İşleme tesislerini Bordo Beyaz Bayrak Güvenilir Gıda Üretimi Ödülü ile taltif edeceğiz, yaklaşık 6 aydır farklı sektörlerde bordo beyaz ödülü çalışmaları yapıyoruz, bunun ilk ayağı da süt ve süt ürünleri sektörüdür" dedi. Gıda ve Yem Şube Müdürü Cemal ÇETİNKAYA konuşmasına işletme yetkililerinin fikirlerini alarak son verdi.
Toplantı, kurum personellerinden Veteriner Hekim Dr. Pınar ŞEKER'in süt işleme tesisi yetkililerine Bordo Beyaz Bayrak Güvenilir Gıda Üretimi Ödülü kriterleri hakkında bilgi vermesi ile son buldu.