5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu, Gıda Hijyeni Yönetmeliği ile Et ve Et Ürünleri Tebliği Kapsamında ilçelerimizde faaliyet gösteren et ve et ürünleri satan perakende işletmelerde denetim ve bilgilendirme çalışmaları, İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şubesi resmi kontrol ekiplerince yapılmaya başladı.
Gıda ve Yem Şubesi resmi kontrol ekipleri yapmış oldukları kontrollerde işletme sahiplerine; "İşyerlerinde uymaları gereken teknik ve hijyenik şartlar ile et ve et ürünleri satan işyerlerinde hazırlanmış, et ve tavuk kıyma, etiketsiz, soslanmış et ve tavuk ile dökme, etiketsiz, parçalanmış tavuk, etiketsiz sucuk üretimi ve satışının yasak olduğu; sucuk, salam, sosis gibi et ürünlerinin sadece Bakanlığımızdan onay belgesi almış işletmeler tarafından üretilebileceği" konularında bilgi verdi.
Denetimler esnasında; müşterilerin, işyeri yetkili ve çalışanlarının bilgilendirilmesi amacıyla, İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan et ve et ürünleri satan işyerleri için kılavuz ve bu işyerlerinde dikkat edilecek hususları içeren afişler, işletmelere asıldı.
Alınan bilgiye göre Kontrol ekipleri, ilk aşamada Elâzığ ili merkezinde bulunan et ve et ürünleri satan perakende işletmeleri bilgilendirmiş, ikinci aşamada ilçelerdeki işletmelere yönelik bilgilendirme çalışmaları yapmaya başlamıştır. İlçelerdeki çalışmaların ilki Keban ve Ağın'da gerçekleştirilmiş olup, tüm ilçelerimizde bulunan et ve et ürünleri satan perakende işletmelerdeki çalışmalar ise 5 hafta içerisinde tamamlanacak.